Studij Vojnog pomorstva ide dalje: Održana konstituirajuća sjednica

Foto: MORH/J.Kopi / Ilustracija

SPLIT – Studijski program Vojno pomorstvo petogodišnji je integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij namijenjen obrazovanju budućih časnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva unutarnjih poslova.

Održana je i prva, konstituirajuća sjednica Vijeća studija Vojnog pomorstva u vijećnici Pomorskog fakulteta, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Program je razvijen u suradnji Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman” sa Sveučilištem u Splitu, a smjerovi studija su Vojna nautika, Vojno brodostrojarstvo i Vojna elektrotehnika.

Photo: MORH/ K. Brigljević

Program će također sadržavati i zahtjeve utvrđene STCW Konvencijom 1978 kako je izmijenjena i dopunjena, te će po uspješnom završetku studijskog programa polaznici istog moći stjecati i svjedodžbe o osnovnoj i dopunskoj osposobljenosti u pomorstvu.

Studij traje 10 semestara ili 5 godina i njegovim završetkom stječe se najmanje 300 ECTS bodova. Završetkom studijskog programa dobiva se akademski naziv magistar/magistra, inženjer/inženjerka vojnog pomorstva: smjer vojne nautike, smjer vojnog brodostrojarstva i smjer vojne elektrotehnike.

R.I.