Plavi svijet zapošljava istraživače: Evo uvjeta!

Photo: Jurica Gašpar

VIS – Plavi svijet Vis poziva zainteresirane da se prijave na natječaj za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa na mjesto asistent/ica istraživača – pripravnik.

Plavi svijet Vis provodi istraživanje dobrih dupina i drugih velikih morskih kralješnjaka u području srednje Dalmacije, posebice široj okolici otoka Visa. Na temelju rezultata našeg istraživanja akvatorij Visa proglašen je Natura 2000 područjem za dobre dupine. Osnovna istraživačka metoda je fotoidentifikacija – individualno prepoznavanje pojedinih jedinki dobrih dupina. Korištenje ove metode omogućuje nam uvid u društvenu strukturu, rezidentnost u području istraživanja te utvrđivanje područja obitavanja pojedinih jedinki i populacije. Istraživanje je dodatno usmjereno na ponašanje, utvrđivanje brojnosti i distribucije dobrih dupina u području istraživanja i praćenje trendova unutar populacije, utvrđivanje stupnja interakcije s ljudskim aktivnostima (rekreacijska plovila, ribarska plovila i alati) te utvrđivanja njihovog utjecaja na rezidentnu populaciju.

Izabrani kandidat će pomagati voditelju istraživanja i istraživačima u svakodnevnim aktivnostima istraživanja dobrih dupina  i drugih velikih morskih kralješnjaka, analizi podataka i aktivnostima podizanja svijesti javnosti te će steći praktično i teoretsko iskustvo u istraživanju i zaštiti prvenstveno dobrih dupina, vođenju projekata i izvješćivanju, radu s javnošću i interesnim skupinama.

Photo: Jurica Gašpar
Tražene kvalifikacije

Tražimo komunikativne i motivirane kandidate koji radu pristupaju s entuzijazmom, imaju razvijene radne navike i sposobni su surađivati s drugima. Od kandidata se očekuje samostalnost u radu i prilagodljivost uvjetima rada i radnom opterećenju. S obzirom na složenu proceduru analize podataka od kandidata se traži iznimna temeljitost, strpljivost i preciznost, a posao uključuje i dugotrajan rad na računalu. Kandidati trebaju imati izražen interes za rad na istraživanju dobrih dupina posebice njihove ekologije, konzervacijske biologije i ponašanja, napominju iz Plavog svijeta Vis i dodaju kako se prijaviti možete do 13. ožujka 2018. godine, isključivo putem e-maila, na adresu info@plavisvijet-vis.hr.

Više informacija na službenim stranicama Plavi svijet Vis.

R.I.