MORSKA PISMA IZ ZADRA: “Svaki minut Božji” uz šum mora i zvukove orgulja

Photo: Youtube/Screenshot/Igor Goić

ZADAR – Klapa Niko iz Zadra snimila je novi video materijal na pjesmu „Svaki minut Božji“. Kao klapa nastali su prije sedam godina, a  kao društvo – puno prije. Redom su to glazbenici s bogatim glazbenim iskustvom poput vokala klape, Davora Pekote, koji je javnosti poznatiji kao pjevač grupe Forum koja je na sceni već 33 godine. U Morskoj pismi Pekota otkriva i ponešto više.

Photo: Youtube/Screenshot/Igor Goić

– Glazbu je napisao Ivica Badurina, naš veliki i poznati autor hitova poput „Da te mogu pismom zvati“ ili „Vilo moja“, a tekst je napisao jedan mladi i nagrađivani autor Pjero Mirić o kome ćete još siguran sam, čuti. Pjesma nam se svidjela na prvu jer smo je osjetili – odiše ležernošću i pitkom melodijom. Ako ne osjetiš pjesmu – ne možeš joj ni dati nešto svoje.

Klapa je snimila do sad 8 pjesama. Skupljamo materijale, pa neka ih snimimo još 3-4 i imamo za album. Ne žuri nam se nigdje jer je ionako svaka naša proba druženje. Moglo bi se reći da je klapa Niko klapa u pravom smislu riječi. Ime je dobila po mjestu naših okupljanja, restoranu Niko kod Erika Pavina, također člana naše vokalne skupine.

Članovi klape redom imaju glazbenih kilometara u nogama. Rikardo Perković i ja smo u grupi Forum već 33 godine. Da odam i to kako smo i mi nakon dugo vremena ušli u studio i polagano opet snimamo. U Nike pjevaju i članovi vrhunske klape Munita iz Zadra.

Photo: Youtube/Screenshot/Igor Goić

Spot za pismu je djelo našeg “kućnog” režisera i dobrog prijatelja Igora Goića i Kreathia studia. Trudimo se u video materijalima pokazati i svijetu otkriti što više zadarskih pejzaža, u čemu Goić je do sad bio jako uspješan. Ovo mu je već treći spot.

Postavu još čine Hrvoje Rančić, Rikardo Perković, Vjekoslav Šuljić, Leon Bataljaku, Mladen Košta, Erik Pavin, Tomislav Košta i Marko Vidučić. Mnogi će primjetiti kako klapa Niko nije obučena u neku tradicionalnu klapsku monturu, već odijela. Nema tu velike mistike, htjeli smo biti malo ležerniji i drukčiji. Publika to, nadam se, prepoznaje kako u vizualnom identitetu, tako i u morskoj pismi – zaključuje Pekota.