Na sjednici je najavljeno da bi se novac nužan za rad Brodogradilišta “3. maj” , odnosno dug Uljanika prema tom brodogradilištu, namaknuo od prodaje imovine Uljanika d.d., koja se očekuje potkraj ožujka, no iz Uljanika još ne otkrivaju o kojoj je imovini riječ.

Ako “3. maj” ne može opstati u sklopu Uljanika, treba pronaći posebno rješenje i strateškog partnera, istaknuto je među ostalim na tematskoj sjednici županijskoga GSV-a.

Photo: Facebook/Uljanik za “BOLJE SUTRA”

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda rekao je da je Uljanik posljednja dva ili tri tjedna u završnici pregovora za strateškog partnera.

Kako je istaknuo, riječ je o četiri moguća partnera koji nemaju istu viziju razvoja, ali svi imaju viziju po kojoj brodogradnja ostaje i u Rijeci i u Puli.

Inače, pulski Uljanik je danas objavio da je produžio postupak za provođenje dubinske analize za potencijalne investitore u procesu dokapitalizacije do 16. ožujka.

Rossanda je rekao da u “3. maju” nedostaje likvidnosti i materijala i da je jedan dio riješen, ali novac od dobivenog kredita za Uljanik ne smije se koristiti za “3. maj”.

U programu restrukturiranja Uljanika stvari moraju doći na mjesto, potraživanja koja “3. maj” ima prema grupi moraju biti podmirena, a proizvodnja nastavljena, poručio je.

Hina/iPress