Pronađeni ostaci trojice od četiri nestala pomorca na brodu Maersk Honam

Photo: Indijska obalna straža

Posmrtni ostaci tri od četiriju nestalih članova posade pronađeni su na teretnom brodu Maersk Honam, kojeg je 6. ožujka pogutao veliki požar.

U ovom trenutku, trojica ostaju neidentificirana, potvrdila je tvrtka Maersk Line.

“S obzirom na protok vremena i ozbiljnu štetu na plovilu od požara, moramo zaključiti da smo do sad izgubili svu četvoricu kolega koji su nestali za vrijeme havarije na brodu Maersk Honam. Sve četiri obitelji naših preminulih kolega obaviještene su o tome.” , stoji u priopćenju. Dva pomorca su filipinci, jedan južnoafrikanac i jedan indijac.

Najnovije spoznaje navode na zaključak da je požar odnio pet života od 27 članova posade broda. Nastavlja se temeljita pretraga na brodu Maersk Honam. Međutim, aktivna misija  traganja i spašavanja na moru bit će zaustavljena

Pomorac poginuo, za četvoricom se traga: Ogroman teretnjak u plamenu

Ozlijeđeni članovi posade koji su primali intenzivnu medicinsku skrb, jedan tajlanđanin i jedan filipinac,  premješteni su na odjel opće medicinske skrbi i dobro se oporavljaju.

Indijska obalna straža je tri dana po izbijanju požara izvijestila da je požar na velikom kontejnerašu lokaliziran i spriječeno je njegovo daljnje širenje.

Indijska mornarica provodi rutinsku istragu oko detalja ovog incidenta i pritom će ispitati sve članove posade. Maersk Line je potvrdio kako će biti provedena potpuna istraga kako bi se utvrdio uzrok požara i utjecaj na brod i teret.

D.G.

Izvori: Maritime postWorld Maritime NewsIndian Coast Guard