NATO brodovi uplovili u Bar: “Crnoj Gori dugujete krv – odlazite odavde”

Photo: Pixabay

BAR – Uplovljavanje brodova NATO saveza u crnogorsku luku Bar izazvalo je ogorčenje, ali i zabrinutost kod velikog broja građana Crne Gore. Oštre osude stižu iz političkih stranaka, ali i nevladinih organizacija. Ovaj čin su neki prepoznali kao demonstraciju sile. 

Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije (NSD), za „Barski portal“ je kazao da se ovim činom jasno pokazuje da je vlast nesposobna da sama stvori mehanizme za odbranu teritorije i teritorijalnih voda Crne Gore.

Photo: Youtube/Screenshot

Tamošnje političke stranke poput Crnogorskog domovinskog pokreta priopćili su da „agresorski brodovi nisu dobrodošli u Bar i Crnu Goru, jer ne donose ništa dobro“.

Napadaju i vlast pa kažu kako je „Odnarođena, izdajnička i vazalna vlast privatne države obitelji Đukanović uvukla je Crnu Goru u zločinački NATO. Međutim, Crnu Goru i Crnogorce nije, jer za to narod nije dao dozvolu. Zato je obaveza svih Crnogoraca koji ne prihvaćaju izdaju i ropstvo, da na svakom koraku i u svakom trenutku pruže otpor fizičkom porobljavanju i zatiranju Crne Gore i njenih najvećih vrijednosti”, stoji u priopćenju u kojem se prisjećaju NATO napada na Srbiju i Crnu Goru 1999. godine.

Photo: Youtube/Screenshot

U Crnu Goru stigli na poziv tamošnje vlade

Stalna grupa protuminskih brodova NATO saveza uplovila je u Luku Bar, što su mnogi prepoznali kao surovu demonstraciju sile.

Iz Crnogorske Vlade priopćeno je da protuminska grupa koju čine promatrački brod Kraljevske britanske mornarice i dva minolovca – turski i španjolski borave u toj zemlji radi “zajedničkih aktivnosti s kolegama iz Mornarice Vojske Crne Gore”.