Nevrijeme s tučom poharalo dijelove Splita

Foto: Pixabay / Ilustracija

SPLIT – Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je zapad splitskog poluotoka između 20 i 21 sati. Na Crometeo mjernoj postaji Split Spinut u samo 30 minuta palo je 15 litara oborine po kvadratnom metru.

Iako je kiše bilo svugdje u Splitu, tuča je zabijelila zapadne dijelove grada. Ponegdje je palo više od 5 cm tuče, a vozači su se za vrijeme nevremena zaustavljali na cesti zbog leda, a neki su potražili zaklon za automobile da bi izbjegli moguću štetu. Bujice je bilo u dijelovima Kaštela i Solina.

Vatrogasci, pripadnici DVD- a Split i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita, zbog tog su nevremena bili primorani jučerašnje kasno popodne i noć provoditi u tehničkim intervencijama. Ne samo sinoć, već danima vatrogasci ispumpavaju vodu i iz garaže nekadašnjeg Hotela Marjan na Dražancu koja je poplavila zbog velike količine kiše.

Najveće poplave zabilježene su u Lori, na Kmanu, Poljudu i Čulića dvorima gdje je razina vode dosezala od 20 do 40 centimetara zbog čega su vatrogasci cijelu noć bili na terenu. Na Poljudu je poplavljena teretana i bazeni, u Šibenskoj ulici obiteljska kuća, na Mažuranićevom šetalištu drvarnica, a zabilježen je prodor vode i u Pomorskoj policiji.

Dalmacija danas, Index