Ribarica uhvaćena u krivolovu kod Nina? “Policiju smo zvali sto puta i ništa”

Photo: Ilustracija/Youtube/Screenshot

NIN – “Evo da vidite, upravo sad je zapasano pola vale sa mrižama”, objavio je uz fotografiju na društvenoj mreži Facebook ninski ribar, bijesan jer na papirologiju godišnje mora izdvojiti prilično vremena i novca, a ispred nosa mu gotovo svaku večer na sviću, kako tvrdi, ilegalno love oni koji se niti ne boje kazni!

“Kakva država, tako i mi radimo”

Ribar nam je otkrio da se radi o ribarskom brodu opremljenom mrežama ciplarama i kako već duže vrijeme dolaze loviti ne samo iz Zadarske, nego iz drugih županija pustošeći ionako ribom siromašno plitko more.

– Ja mu vičem da što rade a on mi odgovara, “kakva je država tako i mi radimo” – završava ogorčeni ribar.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211703307361501&set=a.4214513604410.2150832.1332151234&type=3&theater

 “Policiju smo zvali sto puta i ništa!”

Uz odobravanja sumještana i drugih kolega ribara na objavljenu fotografiju, pitali su ga je li zvao policiju? Odgovorio je u komentaru:  “Sto puta smo ih zvali i ništa.”

Drugi je dodao: “Od policije 500 kn + 100kn sudski trošak, i da plati kaznu isplati mu se…”

ili “Stvarno jadno mi što lovimo s kraja uvatimo 1-2 a oni pune mriže. Platimo dozvolu 800 kn a kome? Ne mogu uvatit 800kn ribe i lignje skupa. Jadna nam država”

Bilo je i sumnjičavih komentara: “…ovi su podobni oni smiju loviti, svugdje a u mutnom je najbolje.”

Gdje su odgovorni u ovom slučaju, ne znamo. Znamo da su se aktivirali nedavno pri hvatanju talijanskih pljačkaša Jadrana. Znamo isto tako da su se nakon 9 mjeseci posta aktivirali nakon naših napisa o nelegalnom izlovu ježinaca. Žele li se aktivirati i u ovom slučaju, neka se obrate – podaci su poznati redakciji.

D.G.