Dubinska analiza se provodila od 15. veljače do 16. ožujka, međutim dio potencijalnih investitora zatražio je produženje roka za proces dubinske analize te je uprava donijela odluku o produženju postupka provođenja dubinske analize do 23. ožujka, kaže se u obavijesti koju je Uljanik objavio u petak, piše iPress.

Kompanija je pozvala zainteresirane investitore da dostave obvezujuća pisma namjere do 23. ožujka.

Dubinska analiza prvotno je bila predviđena u razdoblju od 15. veljače do 8. ožujka ove godine, a Uljanik ju je već jednom produžio i to do danas, 16. ožujka.

Photo: Uljanik

Uljanik Grupa zaprimila je dva pisma namjere potencijalnih strateških partnera – Kermas energije Danka Končara te napuljske Palumbo Grupe – za sudjelovanje u restrukturiranju i diverszifikaciji Uljanik Brodogradilišta.

Sredinom siječnja dioničari pulskog brodogradilišta su na izvanrednoj glavnoj skupštini odlučili o dokapitalizaciji odnosno povećanju temeljnog kapitala od 180 do najviše 302,22 milijuna kuna.

Vlada je Uljanik Grupi odobrila državno jamstvo za kreditno zaduženje u visini traženih 96 milijuna eura, uvjetovavši da Uljanik i Uljanik Brodogradilište provedu povećanje temeljnog kapitala, ulaskom strateškog partnera u Uljanik d.d. te pripreme i pokrenu postupak restrukturiranja zasnovanog na planu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d. u suradnji sa strateškim partnerom.