Uvijek ima (ne)poštenih ribara, ali ribe više nema za sve

Uvijek ima (ne)poštenih ribara, ali ribe više nema za sve

1998
Podijeli objavu
Photo: Boris Kačan

Proljeće je. Uz život, budi se i apetit. Nekima za dobrom ribom, drugima za dobrom zaradom. Dok prvi nažalost imaju sve manje izbora dostupne im hrane iz mora, ovi drugi na sve snalažljivije načine vade morsko blago. Ima i onih trećih; to su oni koji more vole. Žive s njim i znaju da će im more sve vratiti – bilo dobro, bilo zlo…

Da more ne volimo kao svoj novčanik, pokazuje sve više smeća u Jadranu. Pokazuju susjedi Talijani koji su svoje more opustošili pa pljačkaju u našem. Pokazuju i domaći kradljivci koji će pod okriljem noći ili juga iz mora uzeti sve što se kreće. Da, nažalost ima nepoštenih ribara.

Ali ima i onih poštenih koji s teškim osmjehom pozdrave rivu prije osvita zore u nadi da će se vratiti kući s ulovom dostojnim truda. Bez obzira na jedne i druge, bez obzira na zakone i lov u mutnom, ribe nažalost više nema dovoljno za sve. Zato su i ovi prizori sve rjeđi.

U spomen na ribare koji more ne drže za svoj kasino ili banku s računom bez limita, ovo je ovotjedni izbor Borisa Kačana.

D.G.

BORIS KAČAN PHOTOGRAPHY

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: