Grad Šibenik će urediti zapuštenu šetnicu na otoku Krapnju

Photo: Boris Kačan

ŠIBENIK/KRAPANJ – Ugovor vrijedan 370.000 kuna potpisao je u petak Grad Šibenik s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Tim novcima uredit će se šetnica na otoku Krapnju ukupne dužine 1320 metara, priopćili su iz gradske uprave.

Sredstva su Gradu Šibeniku odobrena u okviru Javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga za Program razvoja otoka u 2018. godini. Cilj Programa je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti, piše ŠibenikIn.

Projekt adaptacije šetnice na otoku Krapnju obuhvaća adaptaciju šetnice duž obale otoka, ukupne dužine 1320 metara, koja je u izuzetno lošem stanju zbog djelovanja mora i vjetra. Također, projektom je predviđeno uređenje postojeće pješačke površine, izgradnja 160 metara novog dijela šetnice te uređenje odmorišta i pristupa plaži.

Photo: ŠibenikIn

U tijeku je natječaj za izvođača radova, a planirano trajanje radova je dva mjeseca.

– Naši naseljeni otoci integralni su dio Grada Šibenika te nastojimo da se ulaganja u komunalnu infrastrukturu  ni po čemu  ne razlikuju od ulaganja u infrastrukturu drugih dijelova grada. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koje je ovim ugovorom dobio Grad Šibenik je 370.000 kuna, a u okviru istog programa Grad Šibenik je ranijih godina  uredio dva potpuna nova i opremljena dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, te na otoku Žirju sanirao staru i dotrajalu cestu koja spaja uvalu Muna sa selom, tzv. Stari put – rekao je gradonačelnik Željko Burić.

ŠibenikIn