VIDEO: Paketi marihuane plutaju morem diljem Dalmacije!

Photo: Youtube/Screenshot/ DubrovnikTVnet / Ilustracija

DUBROVNIK/HVAR/VIS – Čak 185 klograma marihuane pronađeno je u posljednja tri dana u akvatoriju između Visa i Hvara, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Dva dana prije 25 kg ove droge pronađeno je na Visu a nekoliko dana prije toga na obale Dubrovnika, Lokruma, Mljeta, Korčule i Lastova doplutalo je čak 270 kilograma!

Splitska policija je započela istragu o tome odakle su doplutali ovi paketi i tko su krijumčari droge, a iz PU dubrovačko-neretvanske su potvrdili kako Pomorska policija pretražuje cijeli dubrovački akvatorij.  Pronađeni paketi omotani su PVC-om i zalijepljeni ljepljivom trakom. Pakete su u Milni uočili građani koji su odmah alarmirali policiju. U petak je sličan slučaj zabilježen kod Visa, a droga je plutala od Dubrovnika, pa do Lastova.

Nije rijedak slučaj da paketi s marihuanom plutaju Jadranom. Već se događalo, pa pretpostavke idu u tom smjeru, da krijumčari na putu iz Albanije, Grčke ili Crne Gore na putu prema Italiji iz glisera izbace drogu u more jer su bježali od policije ili obalne straže. Prema procjenama, u Albaniji se kilogram marihuane nabavlja za cijenu od 100 do 200 eura, dok u ljetnoj sezoni “na malo” dileri za kilogram utrže i 5000 eura!

Pogledajte snimke DubrovnikTV.net, gdje policija prikuplja pakete s dubrovačkih plaža.

D.G.