Garmin predstavlja UHD sonar za skeniranje visoke rezolucije

Photo: Garmin

Garmin predstavlja UHD sonar za skeniranje visoke rezolucije, novu tehnologiju koja koristeći veći frekvencijski raspon pruža nevjerojatno jasan prikaz slika i detaljnih struktura, riba koje se nalaze ispod ili s bočne strane plovila na puno većim dubinama. Jasnoća i detalji riba, kamenja, nakupine grana, strukture i drugo, redefinirane su novim sustavom sonara za skeniranje koji uključuje ultra visoku rezoluciju ClearVü sonara i ultra visoku rezoluciju SideVü sonara s frekvencijama u rasponu od 0,8 do 1,2 MHz. Superiorna ClearVü jasnoća slike omogućuje ribolovcima vidljivost do 60 metara ispod plovila, puno dublje nego ostali visoko frekvencijski sonari za skeniranje pa se ribe stvarno nemaju gdje sakriti.

“Naš UHD sonar omogućit će ribolovcima na otvorenom moru i priobalju najdetaljniji prikaz do sada viđen na Garmin uređajima,” rekao je Dan Bartel, Garmin potpredsjednik globalne prodaje. “Dostupan je kao samostalan sustav koji je kompatibilan sa svim našim aktualnim GPSMAP i odabranim ECHOMAP Plus multifunkcionalnim zaslonima, što dodatno potvrđuje našu predanost kako bismo ponudili najbolju tehnologiju sonara na tržištu našim postojećim i budućim korisnicima.”

Photo: Garmin

Sonar za skeniranje redefiniran je visokom rezolucijom i pruža veću razlučivost stavljajući više pažnje na ciljeve s većim rasponom frekvencije nego prije. Kako biste vidjeli što je ispod plovila, ClearVü skenira sa sondom usmjerenom prema dolje koja pruža jasne slike na dubinama do 60 metara. Za detaljni pregled oko plovila, SideVü sonar visoke rezolucije omogućuje jasne slike struktura i riba sa svih strana plovila. UHD prikaz može se jednostavno dijeliti na više umreženih zaslona. Ribolovcima je tako omogućen uvid u potrebne informacije bez obzira gdje se nalaze na plovilu. Uporabom dodatnog mrežnog kabela moguće je umrežiti GCV™ 20 sonar black box te vidjeti prikaz Panoptix™ svevidećeg sonara na više umreženih zaslona.

Photo: Garmin

UHD sustav za skeniranje uključuje jednostavan za ugradnju, mrežno povezivi GCV 20 sonar black box, GT34UHD sondu i nosače za montažu na krmeno zrcalo i vanbrodski motor. Biti će dostupan u drugom kvartalu 2018. uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 5.590,00 kn.

Kompatibilan je s GPSMAP 8400, GPSMAP 7400, GPSMAP 1022/1222, 1222xsv Touch i GPSMAP 722/922 serijom plotera i s ECHOMAP Plus kombo uređajima od 7 i 9 inča.
Za instalaciju kroz trup, sonda GT34UHD-TH je dostupna uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 5.890,00 kn za jednu sondu, ili GT34UHD-THP koji uključuje dvije sonde za 10.990,00 kn. Za više informacija posjetite www.garmin.com/newmarine.

Sponzorirani članak