DRAMA KOD VISOVCA: Prevrnuo se čamac – Za jednim maloljetnikom se traga, trojica spašena

Photo: Boris Kačan

SKRADIN/ŠIBENIK – Čamac u kojem su bila četvorica maloljetnika, prevrnuo se u subotu oko 18 sati kod otočića Visovac na rijeci Krki, trojica su uspjela isplivati na obalu, a za jednim se intenzivno traga, doznaje se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Nakon prevrnuća plovila trojica maloljetnika uspjela su doplivati do samostana na Visovcu i prevezeni su u šibensku bolnicu. Za četvrtim maloljetnikom je pokrenuta opsežna potraga. U nju su se uz policiju, uključili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanje (HGSS), vatrogasci, lokalno stanovništvo i djelatnici Nacionalnog parka Krka, rekla je za ŠibenikIn glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

– Policija koordinira akciju koja je trenutno u tijeku oko Visovca, a sudjeluje pet ronioca specijalne jedinice iz Splita, četiri ronioca HGSS-a i njihov terenski tim. Tu su i četiri pripadnika DVD Dubravica i brod NP Krka, ukupno, oko 50 ljudi sudjeluje u potrazi – kazala je Kosor.

Četvorica vršnjaka srednjoškolaca su se ukrcali u plastični čamac na vesla koji se prevrnuo. Kako je za HRT rekao fra Božo Duvnjak, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, čuo je kako netko viče ‘upomoć’ i ugledao mladića kako doziva svog prijatelja.

–  Čuo sam ‘Upomoć, tonem!’. Pomislio sam da se netko zeza, ali krenuo sam i vidio dečka kako mlati rukama i viče ‘Šime, pomozi mu!’. Krenuo sam brzo po brod i kad sam došao, već je potonuo. Samo sam našao dvije papuče i okrenut brod – rekao je fra Božo Duvnjak.

Trojica maloljetnika uspjeli su isplivati na obalu, dok je za jednim potraga nastavljena jutros nakon što je jučer prekinuta zbog mraka. Neslužbeno se doznaje kako su tri maloljetnika koji su se uspjeli spasiti pušteni iz OB u Šibeniku, a nalaze se u policiji gdje pojašnjavaju što se dogodilo.

– U 7,35 sati nastavljena je potraga za maloljetnikom na području Visovca. U potrazi sudjeluju policijski službenici, pripadnici HGSS-a i DVD-a Dubravice – izvijestili su iz šibenske policije.

Podsjetimo, trojica maloljetnika jučer su uspjela doplivati do samostana na Visovcu i prebačeni su u šibensku bolnicu, a za četvrtim je pokrenuta opsežna potraga. U nju su se uz policiju uključili i pripadnici HGSS-a, vatrogasci, lokalno stanovništvo i djelatnici Nacionalnog parka Krka.

– Okolnosti slučaja se utvrđuju, a očevid je trenutno u tijeku na Visovcu. Zbog zdravstenog stanja mladića jučer nismo uspjeli uzeti izjave pa ćemo danas pokušati utvrditi činjenice ovog slučaja – kazala  je Kosor.

ŠibenikIn, HRT