I DIV grupa zainteresirana za Uljanik

Foto: Uljanik

PULA – Nakon Danka Končara, i DIV Grupa vlasnika Tomislava Debeljaka poslala je pismo namjere Uljaniku za ulazak u vlasništvo i dokapitalizaciju pulskog brodogradilišta.

Tu informaciju potvrdio je za SEEbiz član uprave DIV Grupe Darko Pappo, otkrivši kako je DIV zainteresiran i za pulsko i za riječko brodogradilište 3. maj koje je u sastavu Uljanik Grupe.

– U ovoj fazi izbora strateškog ulagača u Uljanik ne možemo govoriti o detaljimanašeg pisma namjere iz niza razloga. Sada je na Upravi i Nadzornom odboru Uljanika da upoznaju javnost s pristiglim ponudama i donesu odluku o izboru strateškog ulagača – poručio nam je Pappo, koji, kako nam je kazao, nema informacija je li u igri za strateškog ulagača u Uljaniku još netko osim Končara i DIV Grupe.

Neslužbene informacije iz Uljanika govore da Uprava i Nadzorni odbor imaju na stolu još dvije ponude, obje iz Italije. Iako se u javnosti pojavila informacija da će pismo namjere poslati jedna od najvećih brodograđevnih kompanija na svijetu, Fincantieri sa sjedištem u Trstu, to je Fincantieri prošloga tjedna demantirao.

Očekuje se da uprava Uljanika Nadzornome odboru u srijedu 28. ožujka izloži pristigle ponude i predloži izbor najbolje. Prethodno sa svime trebaju biti upoznati sindikati u Uljaniku i u 3. maju.

Otkako je Uljanik zapao u teškoće i u potragu za strateškim partnerom koji bi sa 100 milijuna eura ulaganja održao brodogradilište, politička i sindikalna scena u Rijeci založila se za odvajanje 3. maja u zasebnu tvrtku pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li Uljanik Grupa dobiti novog suvlasnika u cijelosti ili bez 3. maja.

SEEbiz/Jutarnji list