Mirror izdvojio 7 naj hrvatskih plaža koje Britancima sugeriraju za ljetovanje

Foto: Boris Kačan

Britanski dnevnik Mirror u nabrijavanju pred ljetnu sezonu, napravio je odabir od 7 hrvatskih plaža na kojima poziva turiste iz svoje zemlje na godišnji odmor.

– Savršeno hrvatsko priobalje dokazani je hit za odmor, od kopnenih obala ispunjenih slikovitim plažama i uvalama do idiličnih otoka koji su udaljeni tek kratkom vožnjom brodom. Nećete naći samo pješčane plaže u Hrvatskoj. Zapravo, većina obalne crte obično se sastoji od kamenja i šljunka, ali to nije zaustavilo posjetitelje da uživaju u veličanstvenom krajoliku – opisuje Hrvatsku Mirror.

Britanski list tvrdi kako gosti trebaju posjetiti ove plaže:

1. Zlatni Rat na Braču

Prekrasna plaža smještena na otoku Braču nalazi se odmah do gradića Bola što je čini idealnom lokacijom za one željne sunčanja i istraživanja.

Photo: Boris Kačan

2. Banje u Dubrovniku

Za dubrovačku plažu Britanci kažu kako nudi apsolutno sve, od kafića za mlade do prostora za piknik za obitelji s djecom.

3. Plaža Spjaža, Susak

Ona daje upravu onakvu pješčanu plažu o kakvoj sanjate, a lijepi okoliš i obala daju joj izgled slike s razglednice.

Photo: Morski.hr

4. Sveti Jakov u Dubrovniku

Iako je dobro poznata među turistima, plaža Sveti Jakov ipak je prilično manje posjećena nego Banje, što je čini idealnom za opuštanje i upijanje sunčevih zraka.

5. Zadarske Kolovare

Kolovare u Zadru opisane su kao savršeno mjesto za relaksaciju. Kao prednost navode činjenicu da je posjećuju većinom lokalni ljudi, zbog čega neće biti preplavljena turistima.

6. Paklinski otoci na Hvaru

Pakleni otoci izgledaju kao scena iz filma, a odišu gustim zelenilom i kristalno čistim plažama.

Photo: Boris Kačan

7. Plaža Punta Rata, Brela

Ovo je idealna destinacija za praznike i to zbog mješavine mirnih kutaka i lokacija za zabavu, da ne spominjemo kako zeleno drveće, impresivne stijene i obližnje planine čine pozadinu plaže naprosto epskom, pišu u Mirroru.

D.G.