OBNAVLJA SE UGOVOR: Od Crne Gore do Italije ponovno Jadrolinijom

Foto: Wikimedia

BAR – Rukovodstvo Barske plovidbe nije uspjelo kupiti polovni trajekt pa će i ove godine putnike od Bara do Barija prevoziti hrvatski putnički brod, “Dubrovnik”, vlasništvo Jadrolinije.

Predsjednik Odbora direktora Barske plovidbe kapetan Ljubo Kočović kazao je da predstavnici te kompanije ovih dana pregovaraju s čelnicima Jadrolinije, te da bi ugovor o poslovnoj suradnji trebao biti uskoro potpisan, piše Cafe de Montenegro.

– Usuglašavamo uvjete poslovanja i red plovidbe između crnogorske i talijanske obale – kazao je Kočović, dodajući da Barska plovidba ne odustaje od kupovine trajekta.

– Nastavljamo pratiti tržište. Također, radi se analiza profitabilnosti linije Bar-Bari-Bar – kazao je Kočović, naglašavajući da crnogorski premijer Duško Marković uvažava želju kompanije za kupnjom broda.

Kočović ističe da na tržištu ima brodova, ali cijena tih putničkih brodova koji zadovoljavaju uvjete za ovu liniju prelazi budžet državne kompanije. Preko 50 godina Crnu Goru je s Europom povezivala redovna pomorska linija Bar-Bari-Bar.

U prosincu 2016. godine redovna linija je ukinuta, nakon što je putničkom brodu „Sveti Stefan 2″ ukinuta klasa, i trajekt je završio u turskom rezalištu.

Crnogorski premijer je tijekom nedavne posjete Baru izjavio da kupovina putničkog broda za liniju Bar-Bari nije zatvoreno pitanje, ali da kompanija sada nema potencijal za investiciju od 10 do 15 milijuna eura.

Cafe de Montenegro