PELJEŠKI MOST: Gradit će Kinezi, a nadzirati hrvatski institut IGH

ZAGREB/KOMARNA – Hrvatske ceste su za nadzor nad izgradnjom mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama odabrale zajednicu ponuditelja u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering, koje su za to dale ponudu u iznosu od 49,4 milijuna kuna (bez PDV-a), javlja Poslovni dnevnik. Hrvatske ceste su odluku o odabiru objavile u elektroničkom oglasniku javne nabave, piše Poslovni.hr.

Na natječaj za posao nadzora pristigle su tri ponude i, uz zajednicu ponuditelja na čelu s Institutom IGH, ponude su poslali i tvrtka Lipov Gaj, koja je dala ponudu vrijednu 55,66 milijuna kuna, te zajednica ponuditelja njemačkog Krebs+Kiefera i splitskog Geoprojekta, koja je ponudila 52 milijuna kuna (sve su cijene bez PDV-a).

Inače, procijenjena vrijednost posla nadzora nad izgradnjom Pelješkog mosta bila je 53,54 milijuna kuna. Prema odluci o odabiru, ponuda zajednice ponuditelja na čelu s Institutom IGH valjana te je prema kriteriju za odabir ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija.

Ponuda, pak, tvrtke Lipov Gaj je odbijena kao nepravilna jer ta tvrtka nije dostavila jamstvo za ozbiljnost ponude, dok zajednice ponuditelja Krebs+Kiefer i Geoprojekt nije dokazala da posjeduje tehničku i stručnu sposobnost kako je traženo dokumentacijom o nabavi te je ta ponuda neprihvatljiva i odbijena.

Na odluku o odabiru mogu se podnijeti žalbe Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

Poslovni.hr