Britanski razarač HMS ”Duncan” uplovio u Split

Photo: Goran Leš

SPLIT – Zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela primio je danas izaslanstvo NATO skupine brodova na čelu s britanskim zapovjednikom, kapetanom bojnog broda Mikeom Utleyem. Brodovi NATO skupine (SNMG 2) borave u posjetu Splitu i HRM-u od 6. do 10. travnja ove godine.

Zamjenik Vela istaknuo je brojne posjete NATO brodova gradu  pod Marjanom, te naveo dobru suradnju Grada Splita s veleposlanstvom Velike Britanije u Hrvatskoj, kao i dugogodišnju suradnju Splita i Dovera, piše Dalmacija danas.

– U svibnju ove godine obilježavamo 60 godina prijateljstva između ta dva grada. Hrvatsku i Veliku Britaniju puno toga spaja i veže, od pomorstva, do sporta posebno nogometa – kazao je Vela pozvavši ugledne goste da kao turisti zajedno sa članovima svojih obitelji posjete Split i upoznaju se s njegovim kulturno – povijesnim znamenitostima. Kapetan bojnog broda Utley se zahvalio na toploj dobrodošlici u svoje osobno ime i u ime svog osoblja. Kapetan je istaknuo blisku suradnju s kolegama iz Hrvatske ratne mornarice, te je naveo kako je misija skupine brodova koju vodi osiguranje sigurnosti plovnih putova članica NATO-a posebno na Mediteranu.

Zanimljiva plovila u našoj luci.. 🙂

Objavljuje Goran Leš17. rujna 2017

Protuzrakoplovni razarač u Splitu

HMS ”Duncan” (D-37) je PZ razarač, u operativnoj upotrebi je od 2013. godine. Brod je dužine 152,4 m, širine 13,8 m, deplasmana (max.) 8.500 t, gaza 7,4 m, a maksimalna brzina koju postiže je 30 čvorova.

PZ razarač se može posjetiti tijekom subote od 10 do 14 sati.

Dalmacija danas

Vaš komentar