POČEO JE RAT? Američka ratna mornarica napala Siriju – Rusi zaprijetili posljedicama

WASHINGTON/DAMASK – Snažne detonacije odjekivale su noćas glavnim gradom Sirije Damaskom nakon što se predsjednik SAD-a Donald Trump obratio svojoj naciji i objavio kako je započeo obećanu vojnu intervenciju u znak odmazde na nedavni kemijski napad u Dumi, za što  optužuje režim sirijskog predsjednika Bashara al Assada. Napad je izvršen krstarećim raketama Tomahawk, ispaljenim s američkih razarača u istočnom Sredozemlju.

Photo:: Twitter

– Naredio sam oružanim snagama Sjedinjenih Američkih Država da pokrenu precizne napade prema ciljevima povezanima s kapacitetima za kemijsko oružje sirijskog diktatora Bašara al-Asada. U tijeku je zajednička operacija s oružanim snagama Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva – izjavio je Trump.

https://twitter.com/Partisangirl/status/984966579732398080

Državna televizija Sirije javlja kako je Asadova protuzračna obrana uspjela oboriti najmanje 13 krstarećih raketa.

RASTE ZABRINUTOST: U slučaju sukoba u Sredozemlju, Kina zauzima stranu Rusije?

Photo: Twitter

Ruski veleposlanik u SAD-u Anatoly Antonov je optužio Zapad da izvršava unaprijed planiran scenarij i obećao je kako će biti “posljedica”, a odgovornost za njih leži u Washingtonu, Londonu i Parizu. Antonov je dodao da je “vrijeđanje predsjednika Rusije neprihvatljivo i nedopustivo”, te je rekao da SAD “nema moralno pravo kriviti druge zemlje” jer posjeduje veliki arsenal vlastitog kemijskog oružja.