Foto: Morski.hr

RIJEKA – Niti na jednoj liniji nije zabilježeno povećanje putnika i vozila. Jadrolinija bilježi smanjenje prihoda za 900.000 kuna, a Rapska plovidba za 57.924 kune.
Akcija vikend-pojeftinjenja karata za 20 posto na trajektima Jadrolinije i Rapske plovidbe, čija je provedba započela 19. siječnja, nije polučila željeni rezultat jer niti na jednoj trajektnoj liniji nije povećan broj prodanih karata u vrijeme sniženja. Unatoč manjim cijenama, bilo je i manje putnika i vozila, pa su stoga obje brodarske kompanije zabilježile manje prihode od prodaje karata u vrijeme vikenda, piše Novi list.

Prema podacima Agencije za obalni linijski pomorski promet, Jadrolinija je na razini svih linija i svih vikenda imala 9 posto manje putnika i 5 posto manje vozila, pa je na razini kompanije prihod smanjen za oko 900.000 kuna u odnosu na isto razdoblje protekle godine. Slični su i pokazatelji prometa i prihoda Rapske plovidbe, koja je u razdoblju od ukupno osam odrađenih vikenda s jeftinijom cijenom karata imala smanjeni prihod od prodaje za 57.924 kuna.

Photo: Morski.hr

Preporuka brodarima

Oba brodara u minusu su za gotovo milijun kuna, a svojevrsni paradoks je činjenica da niti na jednoj liniji spomenutih brodara nije zabilježena povećana prodaja jeftinijih karata. Zbog takvih rezultata Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet nije dalo preporuku za nastavak ove akcije, a u pisanom odgovoru na upit naše redakcije navodi se samo kako eventualno daljnje produljenje vikend akcije ostaje na inicijativu samih brodara. Oni pak nisu imali isti stav, jer je Jadrolinija na preporuku Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture odlučila nastaviti s vikend-sniženjem, dok su u Rapskoj plovidbi odlučili kako projekt neće nastaviti.

Viuže pročitajte na poveznici:

Darko Pajić, Novi list