Jubilarni 10. Dani hrvatske male brodogradnje

Foto: SMB/Jere Gruić

PODSTRANA – Uz mnoštvo posjetitelja i uzvanika, hrvatski brodograditelji predstavljaju više desetaka plovila domaće proizvodnje, od kojih će se većina može testirati na moru. Marina hotela Le Meridien Lav i plovila hrvatske proizvodnje kao proizvod namijenjen prije svega odmoru i razonodi, deset godina žive u skladnoj simbiozi na ovom jedinstvenom izlagačkom prostoru.

Sajam traje do nedjelje 22. travnja kada u 15 sati zatvara svoja vrata

Na ovogodišnjim DHMB vidljiv je trend oporavka ove grane domaćeg gospodarstva sudjelovanjem brodograditelja iz Istre i Kvarnera, s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, te Zagreba i Zagrebačke županije. Osim plovila, ovogodišnji DHMBpredstavljaju širu ponudu brodskih i izvanbrodskih motora, nautičke i plovne opreme, ribolovne opreme, brodskih prikolica i ostalih proizvoda.

Na svečanom otvaranju organizator je uručio plakete najzaslužnijima da je ova manifestacija doživjela svoje jubilarno, deseto izdanje.

Photo: SMB/Jere Gruić

Branimir Matijaca, predsjednik Udruge Dani hrvatske male brodogradnje zadovoljan je stalnim rastom ovog sajma.

– Deset godina smo zajedno u prekrasnoj atmosferi Le Meridien Lav hotela, u jednom stvarno iznimnom prostoru sa zaista iznimnom ponudom, a to su hrvatska plovila i razne turističke atrakcije koje su ove godine kao i svake, dostupne svim posjetiteljima besplatno.

S nama je ove godine 72 izlagača i mogu reći da smo ove godine dobili jednu međunarodnu dimenziju; s nama su izlagači iz Slovenije, Austrije i tako dalje, pogotovo u segmentu turističkih atrakcija, kojih je sve više. Ponuda je zaista iznimna i ono što je najvažnije je da su svi izloženi eksponati dostupni na korištenje svim posjetiteljima, ali i kroz razna natjecanja koja smo oglasili na društvenim mrežama, tako da su svi proizvodi koji su tu da bi proširili buduću turističku ponudu, mogu se probati prije same kupnje – istaknuo je Matijaca.

 

Photo: SMB

Sajam turističkih atrakcija 2018.

Izložbeno-prodajni Sajam turističkih atrakcija 2018. predstavlja i tržištu ponuditi najnovije proizvode iz segmenta sportske, turističke, adrenalinske, plažne, komunalne i druge opreme namijenjene koncesionarima plaža, vlasnicima apartmana, agencijama, hotelima i ostalim turističkim subjektima. Kontakti s novim izlagačima osigurali su i novu ponudu, eco-elektro vozila, adrenalinskih parkova na vodi i na suhom, te nove ponude opreme za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam, kite-surfing i ostale aktivnosti na moru i u prirodi. . Uz izložbeni dio manifestacije, pripremaju se i brojna zabavna događanja i natjecanja za posjetitelje.

– CRO SUP Tour – sup challenge ( Surfmania team ) subota 11 do 13 sati , Kayak family cup, subota 12 do 14 sati

 “TRADICIONALNO” PRVO AMATERSKO PRVENSTVO HRVATSKE U NOGOMETNOM PIKADU ( Ožujsko & Radio Dalmacija ) petak – subota od 14 do 18 sati, finale nedjelja 11 do 13 sati

R.I.