UGOVOR POTPISAN – Plenković poručio BiH: Pelješki most se gradi na hrvatskom teritoriju

DUBROVNIK – Premijer Andrej Plenković u dubrovačkom hotelu Excelsior je sudjelovao na svečanosti potpisivanja Ugovora s izvođačima radova za izgradnju Pelješkog mosta i Ugovora o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova.

Most vrijedan 2 milijarde i 82 milijuna kuna dug je 2440 m i sadrži ukupno 13 raspona. Pet središnjih najduljih raspona ostavlja slobodne otvore široke 285 m, omogućujući plovidbu u svemu prema uvjetima koje su potpisala nadležna tijela susjedne Bosne i Hercegovine, moglo se čuti danas prilikom potpisivanja ugovora, a premijer je ovom prilikom poručio susjedima.

– Još jednom podsjećam da će se most graditi na hrvatskom teritoriju, bez ikakvih upliva na pitanje međudržavne granice s Bosnom i Hercegovinom. Njegovi tehnički gabariti i visina od 55 metara omogućuju BiH da na neometan način u funkcionalnom pogledu, u smislu neškodljivog prolaska i svih drugih funkcija koristi luku Neum – poručio je hrvatski predsjednik Vlade.

Photo: Youtube/Screenshot/Hit/CroDrone

Cijeli projekt koji osim mosta obuhvaća niz objekata povezujući tako cestovnim pravcem krajnji jug s ostatkom Hrvatske bez prelaska državne granice, trebao bi biti završen do 2022. godine

I.B.