MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Slovencima smo uputili 27 prekršajnih naloga

Foto: Morski.hr / Ilustracija

SAVUDRIJA – Nakon napisa u slovenskim medijima o šestorici slovenskih ribara iz Kopra kojima je ribarski inspektorat poslao novčane kazne zbog gospodarskog ribolova u Savudrijskoj vali, oglasilo se i hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede s preciznim podacima.

Ribarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede uputila je prekršajne naloge za ukupno 27 prekršaja prema šest slovenskih ribara koji su obavljali gospodarski ribolov u teritorijalnom moru Republike Hrvatske.

Prekršajni nalozi upućeni su prema pravnim osobama, odgovorim osobama u pravnim osobama i obrtnicima. Prekršaji se odnose na obavljanje ribolova bez valjane povlastice/odobrenja te na obavljanje ribolova pridnenom povlačnom mrežom kočom na udaljenosti manjom od 3 nautičke milje od obale. Neki od prekršitelja su dobili nekoliko prekršajnih naloga za prekršaje počinjene na različite datume i na različitim pozicijama. Visina novčanih kazni propisana je Zakonom o morskom ribarstvu („Narodne novine“ broj 62/17 i 130/17), izvještava Ministarstvo poljoprivrede.

I.B.