General Čermak upravlja sa 66,5% dionica Tankerkomerca

Photo: Google Street View

ZADAR – Crodux Derivati Dva, tvrtka u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka objavila je izvještaj o preuzimanju Tankerkomerca u kojem su postali vlasnici 61.92 posto temeljenog kapitala, odnosno 66.52 posto dionica s pravom glasa.

U ponudi za preuzimanje plaćeno je 27.97 posto temeljenog kapitala što novim vlasnicima daje pravo glasova na 30.4 posto dionica, piše 057 info.

Na javnu ponudu za otkup dionica, po cijeni od 130 kuna za jednu, odazvalo se 79 dioničara. Preostali suvlasnici Tankerkomerca propustili su ovu priliku, očekujući neku veću ponudu ili iz nekih svojih razloga nisu htjeli prodat dionice tvrtke koja je zamalo završila u stečaju. Čermak nije puno dao novaca za dionice ali će morati daleko više uložiti u vraćanje kredita i dugova, osobito za porez. Kao što je novi vlasnik Tankerkomerca najavio, postoji mogućnost da se određena potraživanja pretvore u u suvlasnički udio Tankerkomerca.

Nova vlasnička struktura bit će ozakonjena na skupštini dioničara Tankerkomerca. Na njoj će biti izabran i novi Nadzorni odbor kojeg je posljednjeg desetljeća vodio Božo Jusup. Kao najveći pojedinačni vlasnik, on je prvi prodao svoje dionice, a nakon skupštine Božo Jusup koji je godinama bio zaštitni znak Tankerkomerca – postaje njegova prošlost.

Hoće li Čermak biti budućnost, to će se znati nakon što na noge podigne tvrtku koja se temelji na terminalu naftnih derivata u Gaženici i Marini Zadar.

057 info