Oteto 11 pomoraca, jedan pronađen jer se uspio sakriti

Ilustracija / Photo: Pixabay

PORT HARCOURT – Pronađen je jedan od dvanaest članova posade teretnog broda FWN Rapide za kojeg se vjeruje da su ga oteli nigerijski pirati. U ponedjeljak navečer, pretragom plovila pronađen je pomorac, koji se skrivao na brodu otkad su se pirati ukrcali.
Brod je otet kod obale Nigerije 21. travnja, potvrdila je nizozemska tvrtka ForestWave koja upravlja brodom. Rapide se približavao Port Harcourtu u Nigeriji, kada su se pirati približili i ukrcali. Oteli su 11 od ukupno 14 članova posade i otišli. Preostala dva člana posade uspjela su otploviti brodom na sigurno i usidriti u blizini Port Harcourta, izvijestio je ForestWave.
Photo: Youtube/Screenshot
Tvrtka je dodala kako još uvijek nije imala kontakt sa jedanaestoricom otetih, ali je rekla da “njihova sigurnost i brz povratak ostaju glavni prioritet tvrtke”.
Piratske napadi česta su pojava u Gvinejskom zaljevu, a otmičari obično usmjeravaju svoje napade na traženje otkupnine. Ranije ovog mjeseca, nigerijska mornarica spriječila je pokušaj otmice neimenovanog broda rasutog tereta od Brassa, ali nisu to uspjeli napraviti prije nego što su se gusari ukrcali na brod, propucali brod i brodsku opremu te ukrali novac i dragocjenosti.
I.B.