Upravni sud odbio žalbu Strabaga – Gradnja Pelješkog mosta može početi

Photo: Youtube/Screenshot/Hit/CroDrone

ZAGREB/KOMARNA – Upravni sud u Zagrebu je odbio žalbu tvrtke Strabag o odgodi i privremenoj mjeri zabrane gradnje Pelješkog mosta. Ovom odlukom više nema tehničkih ni pravnih prepreka za početak gradnje mosta Kopno-Pelješac.

Strabag se žalio Upravnom sudu nakon što im je odbijena žalba Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave na odluku Hrvatskih cesta da posao gradnje Pelješkog mosta povjeri kineskom konzorciju China Road and Bridge Corporation. Da je odluka suda bila drukčija, radovi bi opet bili zaustavljeni i do dvije godine – sve dok pravnih prepreka ne bude, odnosno dok Sud ne odluči o tužbi austrijske tvrtke.

Priopćenje Upravnog suda u Zagrebu prenosimo u cijelosti:

Državna komisija zaprimila je dana 26. travnja 2018. godine Rješenje Upravnog suda u Zagrebu, Poslovni broj: UsI-1110/18-3 od 23. travnja 2018. godine, kojim je o prijedlogu tužitelja STRABAG AG, Republika Austrija za odgodnim učinkom tužbe u odnosu na izvršenje Odluke o odabiru, odnosno za izdavanje privremene mjere, u sporu protiv tuženika Državne komisije, odlučeno:

„I. Odbija se prijedlog tužitelja za odgodnim učinkom tužbe.

  1. Odbija se prijedlog tužitelja za izdavanje privremene mjere.„

Iz navedenog zaključuje se da je tužitelj podnio tužbu protiv odluke Državne komisije, KLASA: UP/II-034-02/18-01/59, URBROJ: 354-01/18-35 od 21. ožujka 2018. godine, u predmetu javne nabave izgradnje mosta kopno Pelješac s pristupim cestama, naručitelja Hrvatske ceste d.o.o., Zagreb.