Sindikat pomoraca: Biti pomorac ne može svatko!

Foto: Pixabay

Povodom Međunarodnog praznika rada, Sindikat pomoraca Hrvatske uputio je čestitku i poruku pomorcima u kojoj ih upućuje na svoju svrhu i dosadašnji rad. Poruku prenosimo u cijelosti.

“Dragi pomorci, članovi sindikata i oni koji će to postati, želimo vam sretan Međunarodni praznik rada i mirno more gdje god bili!

Hrvatski pomorci su dokazali svoju kvalitetu na tržištu na rada, a posebno se cijeni njihova odgovornost prema poslu. Ipak, nepredvidivo tržište svakodnevno donosi izazove s kojima se pomorci, od zapovjednika do mornara, suočavaju – zahtjevi kompanija, plovidba piratskim područjima, bolesti, odvojenosti od obitelji, prijatelja,….

Sindikat pomoraca Hrvatske beskompromisno se za prava pomoraca bori od 1990. godine, neovisni smo od države i bilo kojih drugih institucija i u tome je naša snaga. SPH daje sve od sebe kako bi onima koji svoj profesionalni vijek provode na moru olakšao život. Puno toga se napravilo, ali i još je puno toga pred nama. Mnogi pomorci nisu dovoljno upoznati s djelokrugom rada Sindikata, većina se javi kad im negdje nešto „zapne“ i kada je „pet do dvanaest“ i treba učiniti nešto za njihova prava, ali i tada smo tu.

Doprinosi, porezi, 183 dana, zaštita i pomoć kod kriminalizacije, pravna pomoć, za sve to i mnogo više odgovore možete potražiti i dobiti u Sindikatu pomoraca Hrvatske. Da, kako biste dobili pomoć i odgovore morate biti član. Sindikat je ovlašten pružati pomoć samo svojim članovima i zato nam se pridružite jer samo zajedno možemo stvari učiniti boljima.

 Zajedno smo jači!”