Veslači Oxforda i Cambridgea spremni za okršaj na Spinutu 

Photo: Morski.hr

SPLIT – Pripreme za 17. izdanje Međunarodne veslačke regate Sv. Duje pri samom su kraju. Ekipe su doputovale, treninzi su u tijeku, a u gradu podno Marjana susreli smo brojne posade europskih sveučilišta i nekolicinu veslačkih legendi sveučilišta Oxford i Cambridge koji s nestrpljenjem iščekuju još jedan okršaj na Spinutu te na Utrci legendi u nedjelju. 

U subotu, ispred HVK Gusar na Spinutu, od 07:30 natjecati će se fakultetske ekipe. S početkom u 08:30 u prvoj eliminacijskog utrci u muškoj konkurenciji nastupiti će sveučilišta iz Cambridgea, Beograda, Aachena, Zagreba, Dubrovnika i Krakowa, dok će se u drugoj eliminacijskoj utrci od 09:00 sati natjecati sveučilišta iz Oxforda, Zagreba, Wroclawa, Krakowa i Splita. 

U ženskoj konkurenciji, u prvoj eliminacijskoj utrci od 09:30 nastupiti će sveučilišta iz Hamburga, Zagreba, Wroclawa, Splita i Krakowa, dok će u drugoj eliminacijskoj utrci od 10:00 sati nastupiti ekipe sveučilišta iz Oxforda, dvije ekipe iz Zagreba te jedna iz Krakowa. 

Finala A u ženskoj i muškoj konkurenciji počinju od 11:50.  

– Za ovogodišnju regatu Sv. Duje imamo zbilja jaku ekipu. Veseli nas utrka protiv Cambridgea, s obzirom da smo od njih izgubili na ovogodišnjem Boat Race-u. Split je idealano mjesto za pobjedu na koje se uvijek rado vraćamo i gdje nas svaki put dočekaju s toplom dobrodošlicom – rekao je Ian Mandel,  kapetan veslačkog kluba Sveučilišta Oxford.

Osim sveučilišne utrke u subotu na Spinutu i utrke legendi u nedjelju na Rivi, dobru zabavu organizatori garantiraju i u subotu navečer, kada će se održati Lighthouse Disco party. 

U sklopu regate Sveti Duje, šestu godinu zaredom, gat Sv. Nikole postaje plesni podij najvećeg old school partyja na otvorenom – Lighthouse Disco. U ovu subotu u našem Splitu napokon ima previše provoda, Split je postao centar dobre zabave i dobre glazbe, pa se nakon koncerta grupe Simple Minds na Žnjanu u subotu, očekuje nastavak dobrog provoda na gatu Sv. Nikole i najpopularnijeg ˝partyja u patikama˝ – Lighthouse Disco. 

R.I.