U tijeku opsežna potraga za nestalim roniocem

Foto: Pixabay

RIJEKA/CRES – Koordinirana potražna akcija za stranim roniocem u riječkom akvatoriju pokrenuta je danas rano poslije podne slijedom dojave o njegovom nestanku sa pozicije organiziranog amaterskog ronjenja. Podmorsko traganje večeras je prekinuto i nastavit će se sutra ujutro, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

Temeljem Izvještaja Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), potražno spasilačka akcija pokrenuta je danas, 8. svibnja u 12.43h, slijedom zaprimljene dojave (posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka) o nestanku ronioca P.C. (rođen 1961. godine), državljanin Republike Slovačke, a u koordiniranu potragu Središnjica je uključila službenike Lučke kapetanije Rijeka, Lučke ispostave Krk i Pomorske policije Rijeka.

Potraga se provodi u Creškom arhipelagu, u području između otoka Cres i Plavnik, obzirom na poziciju organiziranog ronjenja te smjerove morskih struja, a tijekom dana u podmorsku potragu za nestalim angažirani su i pripadnici specijalne policijske ronilačke skupine.

Photo: MUP

Prema prikupljenim podacima u okviru očevida, koji provode službenici Lučke kapetanije Rijeka u suradnji sa službenicima Pomorske policije Rijeka, nestali ronilac sudjelovao je u ronilačkoj skupini sa bocama kapaciteta 50 minuta. Prema svjedočenju I.K., državljanina Republike Hrvatske te ujedno voditelja ronilačke ture, zaroni su obavljani u skupinama od po dvoje ronilaca na južnoj strani otočića Plavnik, a ronjenje je organizirao privatni ronilački klub registriran u Republici Hrvatskoj.

Površinska i podmorska potraga privremeno je obustavljena danas u 18.30h zbog sumraka i nastavit će se sutra u svitanje.

Pronađeno tijelo ronioca za kojim se tragalo u arhipelagu Cresa