Kreće dogradnja luke Crikvenica

Photo: Boris Kačan

CRIKVENICA – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU Tomislav Petric i ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić potpisat će u petak, 11. svibnja 2018. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“, izviještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

Ugovorom će se Županijskoj lučkoj upravi Crikvenica dodijeliti gotovo 33 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nadogradnju postojeće luke Crikvenica, odnosno za izgradnju sekundarnog lukobrana i dogradnju „Male palade“, zaštitnog gata.

Izgradnjom lučke infrastrukture povećat će kvaliteta obavljanja prijevoza putnika na cjelogodišnjoj liniji Crikvenica – Šilo (otok Krk) tijekom cijele godine, bez obzira na pritisak turizma, a osigurat će se i preduvjeti za redovito i sigurno obavljanje pomorskog prometa

Iz Ministarstva podsjećaju kako je ovo drugi je po redu projekt koji se financira iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija, a čime se nastavljaju ulaganja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u županijske luke bespovratnim sredstvima EU, nakon što je, podsjetimo, u travnju ove godine potpisan i prvi, 32 milijuna kuna vrijedan Ugovor za izgradnju trajektne luke Tkon.

I.B.