Pronađeno tijelo ronioca za kojim se tragalo u arhipelagu Cresa

Foto: Pixabay / Ilustracija

CRES – Koordinirana potražna akcija u Riječkom akvatoriju okončana je danas poslije podne, pronalaskom beživotnog tijela nestalog ronioca.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je danas, 10. svibnja u 14.30h posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka, dojavu o pronalasku tijela nestalog ronioca u podmorju otoka Plavnik, o čemu je MRCC Rijeka izvijestila Lučku kapetaniju Rijeka i Pomorsku policiju Rijeka, čiji službenici su odmah isplovili prema poziciji pronalaska, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U tijeku opsežna potraga za nestalim roniocem

Dojavu o pronalasku tijela stradalog P.C. (rođen 1961. godine), državljanina Republike Slovačke uputio je I.K., državljanin Republike Hrvatske te ujedno voditelj ronjenja u organizaciji istog ronilačkog kluba u čijoj turi je Slovak i nestao tijekom ronjenja 8. svibnja.

Temeljem iskaza voditelja ronilačke ture, tijelo su tijekom ronjenja pronašli ronioci koje je on danas prevezao na otok Plavnik, a koji su beživotno tijelo uočili na oko sedam metara dubine i to u blizini pozicije gdje je protekla dva dana vršena površinska i podmorska potraga za nestalim slovačkim roniocem.

MRCC Rijeka je o pronalasku tijela nestalog ronioca izvijestila Lučku kapetaniju Rijeka i Pomorsku policiju Rijeka, čiji službenici su odmah isplovili prema poziciji pronalaska preuzeti tijelo ronioca, koje će biti prevezeno u Grad Krk, odnosno, dalje u službena postupanja u okviru policijske istrage o uzrocima stradavanja, stoji u priopćenju Ministarstva mora.

I.B.