Za lukobrane, ribe i ribarske luke u Novom Vinodolskom 16,5 milijuna kuna

Photo: Boris Kačan

NOVI VINODOLSKI – Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u sanaciju dviju riva u Novom Vinodolskom izdvojit će 700 tisuća kuna. Sanacija se provodi kroz partnerstvo s Gradom Novim Vinodolskim. Sa 330 tisuća kuna poduprijet će se sanacije tzv. male rive na Šetnici dr. Franje Tuđmana. Za obnovu pristaništa na otočiću San Marino Ministarstvo će izdvojiti 364 tisuće kuna. Uređenje dviju malih riva bitno je iz dva razloga.

Rekonstrukcija hotela Lišanj i izgradnja Mitan marine »traži« i uređenje obalnog pojasa koji je danas debelo ispod razine novog Lišnja s četiri zvjezdice i marine u uvali Muroskva. U planu je uređenje plaže ispod hotela, a sljedeći korak je uređenje Parka Ivana Mažuranića, Šetnice dr. Franje Tuđmana i plaža između male rive i doma Crvenog križa. Uređenje male rive je prvi i bitan korak u šminkanju obalnog pojasa, piše Novi list.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture financira još dva projekta na području Novog Vinodolskog. Oba kroz suradnju sa ŽLU-om Novi Vinodolski.
U završetak uređenja ribarske luke Klenovica, lani je Ministarstvo uložilo gotovo 8,2 milijuna kuna, a ove godine osiguralo je dodatnih 5,9 milijuna kuna. Radi se o izgradnji zapadnog lukobrana i proširenju operativne obale. Klenovica će dobiti novu luku do sredine lipnja.

Četvrti projekt na području Novog Vinodolskog je sanacija obalnog zida Suhe Ričine. Lani je Ministarstvo dalo milijun kuna, a ove godine još 700 tisuća kuna. U sanaciju obalnog zida krenulo se kako bi se zaštitilo ušće od poplava, ali i da bi nova marina imala adekvatno susjedstvo. Dosadašnji izgled ušća Suhe Ričine bio je loša dobrodošlica u Novi Vinodolski.
Kad se podvuče crta, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u Novi Vinodolski je lani i ove godine u uređenje lučke infrastrukture usmjerilo 16,5 milijuna kuna.

Anto Ravlić, Novi list