Žirje kao otok sreće: “Proljenturom” oživljavaju škoj prije ljeta

Foto: Boris Kačan

ŽIRJE – Na Facebook stranici “Žirje otok sreće“, pojavila se neobična i hvale vrijedna akcija Proljentura Žirje: “Da Žirje ne bi živjelo samo u ljetnim mjesecima, ove godine odlučili smo probuditi ga malo ranije, stoga organiziramo našu prvu Proljenturu”, pišu organizatori i pojašnjavaju kako namjeravaju oživjeti svoj otok. 

Da Žirje ne bi živjelo samo u ljetnim mjesecima, ove godine odlučili smo probuditi ga malo ranije, stoga organiziramo našu prvu Proljenturu. Prvu, jer se radi o događaju koji planiramo održavati i svake sljedeće godine. Proljenturu, jer je to proljetna cjelodnevna zabava na otoku Žirju za djecu i odrasle (kao i one koji su kombinacija te dvije kategorije).

Humanitarna akcija za obnovu gusterne

Proljentura ujedno ima i donacijski karakter, pa će se svake godine birati novi projekt ili cilj u čiju svrhu ćemo prikupljati sredstva. Pitate se sredstva za što? Uvijek i samo za Žirje! Ove godine je odlučeno da će se prikupljena sredstva uložiti u sanaciju javne seoske gusterne koja je, osim po svojoj funkciji, ujedno i važan infrastrukturni objekt koji svjedoči o povijesti razvoja otoka.

Dakle, pozivamo vas na prvu Proljenturu koja će se održati dana 19. svibnja 2018. na Žirju, pozivamo vas prije svega da se zabavite, a ujedno i podržite ovu našu akciju. U centru sela (na Srcelima) ćete naići na štandove s pićem i hranom, binu s programom klapske pjesme i benda, a organizirat ćemo i natjecateljske igre za djecu i odrasle uz dodjelu nagrada, kao i poseban prostor za druge dječje aktivnosti.

Pratite našu stranicu na kojoj će biti objavljen detaljan plan i program Proljenture, a za sada označite tu subotu rezerviranom za izlet na Žirje, pozivaju organizatori.

ŽOS, I.B.