Hrvatski brodari i ribari pod udarom naftnog kartela

Photo: Morski.hr/Pixabay

U bajci o Pepeljugi, otkucaj ponoći trenutak je u kojem kočija u kojoj sirotica odlazi na bal postaje bundeva. U djetinjstvu slušajući i čitajući  bajku o Pepeljugi, strepili smo od te ponoći strahujući  za sudbinu dobre princeze. Danas, kao odrasli ljudi imamo puno ozbiljniji  razlog strepnje, jer utorkom u ponoć ostajemo bez zaštite od bjelosvjetskih hoštaplera, udruženih u kartele!

Petar Baranović

Kvalifikacija te gospode koju nazivam hohštaplerima najblaži je izraz za iste, jer način na koji iscrpljuju i pljačkaju poštenu čeljad brutalan je i prost, obilježen pohlepom bez granica! Noćas je u ponoć cijena naftnih derivata, pa tako i dizela i plavog dizela, dosegla rekordne razine i dodatno ugrozila poslovnu opstojnost ribarstva i sektora pomorskog prometa. Jedini stvarni razlog tomu jest taj da su se negdje u sjeni, stvarni vladari dogovorili da im treba još i uz argumente koji vrijeđaju inteligenciju i priglupih a kamoli pametnih ljudi, ponovo su mijenjali cijenu, naravno prema gore!

Bilo bi zanimljivo vidjeti cijene derivata od prije nekoliko godina, na ovoj istoj razini koštanja barela sirove nafte i cijene koja nam je danas plasirana! Razlika je drastična,  jer tad su računi donekle bili čisti, a danas je sve prepušteno obijesnoj pohlepi kartela!

Zašto je to tako? Razlog je jednostavan i biološke  je naravi! To je danas tako jer tzv.”elita” koja predstavlja vrh europske integracije, jednako kao i vladajuće elite u državama članicama spadaju u beskralješnjake, u višestanične organizma koji nemaju ni karaktera, ni vjerodostojnosti ni iskrenog pravca u politici!

Svima njima vlada kapital, posebno onaj kontroliran od momaka iz Rockefellerovog klana, kapital kojeg predstavlja cirkusant loše odabrane frizure nad čijim se izborom zgražao sav pristojan svijet.

Od tog cirkusanta i njegovih gazda, normalne ljude pa i brodare i ribare, nema tko zaštititi! Trulost, bezidejnost i korumpiranost političkih vrhuški Europe dosegle su svoju kulminaciju. Tako ćemo noćas pri ukrcaju goriva, još jednom biti opljačkani dodatno, i još jednom ćemo isploviti, da svoj krvavi trud proslijedimo onima koji tim novcem financiraju smrt u Siriji, a i diljem svijeta! U tom navodno, liberalnom svijetu, i hrvatski brodari i ribari, koje se pljačka kroz cijenu dizela, postaju silom prilika sluge gospodara smrti! A naša će elita, pri tome mudro šutjeti… Boje se naime, da se njihove karijerne kočije, ne pretvore, pogađate valjda, u običnu bundevu…

Petar Baranović