Brodotrogir najavio: Replika stare hrvatske bracere zaplovit će već slijedeću sezonu

Photo: iJedrenje

SPLIT – U hali obrade Brodotrogira započelo se s obradom crne metalurgije za Novogradnju 349. Naime, radi se o turističkom brodu,  jedrenjaku koji će po izgradnji imati 28 m preko svega.  Prema nastojanju i viziji projektanata radi se o brodu koji  će se graditi po uzoru na staru hrvatsku braceru u luksuznom izdanju.

Ideju o izgradnji ovakvog broda duže vrijeme je razvijala grupa domaćih inženjera brodogradnje, a njegovu  realizaciju će ostvariti vlasnica firme Stari jedrenjak d.o.o.  i investitorica  Marina Katić.

Photo: Brodotrogir

– Zadovoljna sam kako se projekt razvio jer prema riječima projektanata nije bilo jednostavno formu bracere u podvodnom dijelu stopiti s formom jedrilice, ali uspjeli su se pomiriti i dogovoriti svi detalji vezani  za najoptimalnije funkcioniranje broda i krenulo se u izgradnju. Sigurna sam da će  brod opravdati sva moja  očekivanja, u organizacijskom  i financijskom smislu –  kazala je ovom prigodom Marina Katić.

Po  izgradnji  brod će na opremanje u Vranjic, a njegova prva komercijalna  plovidba  očekuje se već početkom slijedeće sezone, napominju iz brodogradilišta.

I.B.