Pogledajte listu kruzera s brojkama, koju dubrovačka Lučka uprava taji

Foto: Pixabay / Ilustracija

DUBROVNIK – Gotovo da i nema poduzetnika u Gradu, u povijesnoj jezgri, bilo da je riječ o vlasniku restorana ili trgovine, a da svake godine pred početak sezone kruzera od Lučke uprave Dubrovnik nije zatražio listu dolazaka i odlazaka brodova na kružnim putovanjima.

Naime, osim što iz te liste ugostitelji i trgovci mogu vidjeti koliko će koji dan u Dubrovniku biti kruzera te kad koji brod dolazi i odlazi, iz tih su lista mogli vidjeti i koliki je kapacitet putnika svakih od tih brodova prema kojem su mnogi planirali svoje poslovanje, piše Dubrovnikpress.hr.

Lista dolazaka i odlazaka kruzera u 2018. godini dostupna je na web stranici Lučke uprave Dubrovnik. No, izbrisani su podaci o kapacitetima kruzera. Ti su podaci izbrisani su s liste dolazaka i odlazaka kruzera za tekuću, ali i sve godine od 2008. pa do 2018. godine.

Photo: Facebook/TO Iris

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo (HDZ) već je od oporbenih političara prozivan zbog brisanja podataka o kapacitetima kruzera, ali još uvijek nije odgovorio zbog čega se odlučio na tako bizaran potez. I portal Dubrovnikpress.hr uputio je Pezu upit, no zašto je iz liste dolazaka i dolazaka kruzera izbrisao podatke o kapacitetima tih istih brodova, Pezo nije ispunio svoju zakonsku obavezu i odgovorio.

Pezo očito ne može ponuditi iole suvisli odgovor na tako jednostavno pitanje, a portal Dubrovnikpress.hr sastavio je listu dolazaka i odlazaka kruzera od danas 17. svibnja, pa do posljednjeg ovogodišnjeg ticanja većeg kruzera 2. prosinca. Nema razloga da se taji. Listu dolazaka i odlazaka kruzera s kapacitetima brodova možete preuzeti ovdje.

DubrovnikPress.hr