Iz Petrčana najavili odvajanje od TZ grada Zadra i podizanje prijave DORH-u

Photo: Boris Kačan/Facebook

PETRČANE/ZADAR – Mjesto Petrčane je po prihodima od turističke članarine i boravišne pristojbe u samom vrhu u Zadarskoj županiji a istovremeno u najgorem položaju i to prvenstveno zbog dugogodišnjeg zanemarivanja od strane Turističke zajednice Zadar izjavio je predsjednik Mjesnog odbora Petrčane Duje Stanišić.

– Petrčane je službenim putem pokrenulo izdvajanje iz TZ Zadar a predmet je još uvijek na razmatranju u Ministarstvu turizma – kaže Stanišić i dodaje da će Petrčane također podnijeti kaznenu prijavu DORH-u protiv TZ Zadar zbog financijskih malverzacija odnosno fiktivnih računa koji su se, kako tvrdi, sklapali između TZ Zadar i tvrtke kojoj je vlasnik osoba bliska kadru koji je zaposlen u istoj Turističkoj zajednici.

– Podnijet ćemo kaznenu prijavu zbog kršenja zakona koji jasno propisuje da se sredstva od boravišne pristojbe i turističke članarine moraju vratiti u mjesto iz kojeg su uprihođena. 25% sredstava koji se utroše na zabavni program u gradu Zadru dolazi direktno iz mjesta Petrčane. Sponzoriramo festivale Tune, mega proslave dana grada Zadra, troškove prezentacija po raznim turističkim sajmovima na kojima nas se usput budi rečeno niti ne spomene, a svake godine nam daju sredstva koja imaju i mjesta u unutrašnjosti Hrvatske – obrazlaže Stanišić.

– Siti smo i iznervirani odnosom u kojem apsolutno nema razumjevanja od strane nekompetentnih i nesposobnih zaposlenika TZ Zadar. I rivu smo čekali godinama, pa je napokon i dočekali, ali to je jedina investicija koja se dogodila na našem obalnom pojasu u posljednjih 30 godina! Međutim, iz TZ grada Zadra nas uvjeravaju da su ulagali u obnavljanje obale i to iznosom od 140 tisuća kuna! Nabrojeni su nerealno skupi radovi za koje odgovorno tvrdim da nisu izvedeni. Nikakva obala do prošle godine, kada se počeo raditi obalni zid, nije uređivana. Na temelju toga ćemo podnijeti DORH-u kaznenu prijavu protiv TZ grada Zadra, rekao je Stanišić.

D.G.