Pomorska policija spašavala dijete koje je progutalo otrovnu biljku na Dugom otoku

Photo: Policija.hr

VERUNIĆ/DUGI OTOK – Dok je trajalo spašavanje austrijskog nautičara koji je pao u more kod Kukljice na Ugljanu, zadarska pomorska policija koordinirala je akciju spašavanja jednogodišnjeg djeteta koje je u autokampu na Dugom otoku progutalo otrovnu biljku. 

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, (MRCC)  Rijeka, 19. svibnja u 18.15 sati na Zadarskom području nadzora sigurnosti plovidbe (usporedo s trajanjem akcije traganja i spašavanja na moru) pokrenuli su i koordinirali MEDICO akciju prema jednogodišnjem djetetu, koje je progutalo otrovnu biljku te je u liječničkoj pratnji iz mjesnog autokampa u Veruniću, Dugi Otok prevezeno u Zadar u 20.45 sati, kada su dijete djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar preuzeli u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar, odakle je naknadno dojavljeno da je dijete zdravstveno stabilizirano.

Ova akcija obavljena je u suradnji sa Pomorskom policijom Zadar, budući da su raspoloživa plovila Lučke kapetanije Zadar tada bila angažirana u SAR – akciji prema nestalom austrijskom nautičaru, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

D.G.