Smrtno stradao njemački ronilac kod otoka Plavnika

Foto: Pixabay / Ilustracija

RIJEKA – Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Rijeka zaprimila je 19. svibnja u 11.41 sati dojavu o stradavanju jednog ronioca na otoku Plavniku, nad kojim se tada primjenjivala reanimacija.

Obzirom na poziciju nesreće MRCC Rijeka pokrenula je akciju hitnog medicinskog transporta (MEDICO) u koju je angažirana tvrtka ‘SeaHelp’, čija posada se nalazila najbliže poziciji nesreće te su po ukrcaju liječnika Hitne medicinske pomoći Rijeka isplovili prema stradalom roniocu, W.H.H. (rođen 1958. godine), državljanin Republike Njemačke, koji je nažalost u međuvremenu preminuo te su djelatnici tvrtke ‘SeaHelp’ u dogovoru sa Pomorskom policijom prevezli tijelo stradalog ronioca u gradsku luku Krk, gdje su tijelo preuzeli policijski službenici u daljnje postupanje, izvještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Prema prikupljenim podatcima u okviru očevida o uzrocima ove ronilačke nesreće, Lučka kapetanija Rijeka izvijestila je kako se nesreća dogodila tijekom ronilačke ture u organizaciji škole ronjenja u vlasništvu R.W., a koja je registrirana u Republici Hrvatskoj.

U ovom slučaju slijede daljnja istražna postupanja u nadležnosti Pomorske policije Rijeka.

Podsjetimo, ovo je drugi smrtni slučaj ronioca kod otoka Plavnika u manje od dva tjedna! 10. svibnja u pronađeno je tijelo nestalog slovačkog ronioca koji je u sklopu ronilačke ture kao voditelj škole ronjenja nastradao dva dana ranije.

D.G.