Princeza Zahra Aga Khan otvorila D-Marin nautički događaj godine

Photo: Stipe Surać

ŠIBENIK – Svečanim krštenjem jedrilice Azzurra u D-Marin Mandalina u Šibeniku i službeno je započeo nautički događaj godine Šibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week. Kuma broda bila je iranska princeza Zahra Aga Khan, inače najstarija kćer Age Khana IV.

– Ostvario nam se san. Doveli smo u Hrvatsku vrhunsku regatu. Nadam se da će svi uživati na našoj predivnoj obali. Pred nama je veliki nautički tjedan – rekao je CEO D-Marin grupe Burak Baykan koji je jedriličarima tradicionalno zaželio dobar vjetar.

Događaju su prisustvovali Jakov Kitarović, suprug predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, pod čijim se pokroviteljstvom odvijaju TP52 Super Series regate u Hrvatskoj, poseban izaslanik predsjednice Tomislav Madžar, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, uz vlasnike timova koji se natječu na regatama.

– Hrvatska nas je potpuno osvojila svojom ljepotom. Veselimo se danima koji su pred nama i dobrom plasmanu naše Azzurre – izjavio je Pablo Roemmers, jedan od najvećih argetinskih poduzetnika kojemu je ovo prvi posjet Hrvatskoj.

Photo: Youtube/Screenshot/52SuperSeries
Regata u D-Marin Mandalina starta u srijedu, 23. svibnja, s velikim imenima svjetskog jedrenja poput peterostrukog olimpijskog pobjednika Roberta Scheidta, Argentinca Santiaga Langea i redovitih sudionika America’s Cupa Deana Barkera i Jamesa Spithilla.
Karlo Pavlić