RATKOVE DAGNJE NA BUZARU: Recepti sudionika Food Revolution day-a, Masterchef pokreta Jamie Olivera

Photo: Antonio Barjaktarić

MALINSKA – Food Revolution Day, manifestacija zdrave hrane, održat će se u subotu, 26. svibnja treći put u Malinskoj. Tog se dana u cijelom svijetu slavi pokret slavnog chefa Jamie Olivera, u svrhu promocije zdrave prehrane, zdravog življenja, lokalne proizvodnje i kupnje hrane te aplikacije istih načela u javnim ustanovama. 

Morski.hr i Food Revolution Otok Krk otkrit će Vam nekoliko tajni vrhunskih Masterchef majstora. Danas smo odabrali vrlo jednostavan, ali zato nevjerojatno ukusan recept Ratka Ivekovića

Ratkove dagnje na buzaru

Dagnje očistiti i staviti na ugrijane gradele da se otvore. Uz dagnje, staviti na gradele i dvije polovice limuna.

U međuvremenu, u woku rastopiti maslac, ubaciti sitno sjeckani češnjak i žličicu dimljene mljevene paprike.

Kada se dagnje otvore ubaciti ih u wok s umakom. Skloniti s vatre, dodati maslinovo ulje, svježe sjeckani persin i sok grilanog limuna.

Ratko Iveković, Masterchef

Photo: Boris Kačan

Food Revolution day – Svi su dobrodošli u Malinsku!

Za posjetitelje događaja, koji će se održati na prostoru ŠRU Lastavice, ponovno će kuhati zvijezde show-a Masterchef, neki treću godinu zaredom, a neki prvi puta:

Ratko Iveković, Časlav Matijević, Šime Sušić i Ante Martić. Svi oni, zbog ljubavi prema (pravoj) hrani i vjere u ciljeve ovog projekta, volonterski kuhaju maštovita besplatna jela!

Food Revolution je upravo usmjeren na djecu i njihove roditelje. Ovakvim javnim akcijama, zajednica se upoznaje s pokretom i njegovim ciljevima. Malim koracima, stvara se program edukacije roditelja i djece, kako bi znali osnovu zdrave prehrane i kako bi djeca odrasla u zdrave ljude pune energije i potencijala za učenje.

Priključite se Food Revolutionu Otok Krk:

1) kuhajući na Food Revolution Dayu (dobrodošli su i kuhari amateri)
2) šireći riječ o manifestaciji Food Revolution Day 2018
3) kao sponzor, primjerice namirnica. Pokret je u potpunosti volonterski i neprofitan te kao takav ovisi o sponzorima.
Više o pokretu možete saznati na Facebook ili  Internetskoj stranici.
D.G.