Brodska linija od Trsta do Suska i Lošinja još ovog ljeta?

Foto: Morski.hr

SUSAK/LOŠINJ – Postoji mogućnost da već ovo ljeto Mali Lošinj i Susak dobiju sezonsku brodsku vezu s Trstom, te lukama zapadne istarske obale.

Ovo je najavila zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare u Rijeci, navodeći da se PGŽ uključila u EU-projekt “Moses”, u kojem s hrvatske strane sudjeluje još i Istarska županija, a iz Italije regije Friuli Venezia Giulia i Molise, piše portal Otoci.net.

“Županija će u okviru svog dijela projektnih zadataka koordinirati aktivnosti na uspostavi novih pomorskih veza na liniji između luke Trst, luka na području Istarske županije i luka Mali Lošinj i Susak. U tu svrhu provest će se i sanacija operativnog mola i izgradnja obalnog zida na Susku, a plan je da linija starta već za ovu turističku sezonu, u eksperimentalnoj fazi, kako bi bio provjeren interes za korištenje te nove veze. Županiji je ovaj projekt zanimljiv zbog razvoja turizma kroz bolju pomorsku povezanost, a usto ćemo dobiti sredstva za obnovu lučke infrastrukture na Susku”, izjavila je Medarić.

Bojan Purić, Otoci.net