Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Zaštita privatnosti i tajnost podataka portal Morski.hr se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Morski.hr (u daljnjem tekstu “portal”) će prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz odgovarajuću suglasnost, odnosno u skladu s važećim propisima.

Navedeni podaci će se ovisno o suglasnosti korisnika/posjetitelja portala koristiti primjerice u svrhu informiranja korisnika o uslugama i sadržajima portala, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika portala, kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja sadržaja i usluga Portala.

Portal Morski.hr koristi tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi bio u mogućnosti besplatno pružiti uslugu korisnicima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika usluge portala samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta portalu, omogućuje mu da se učinkovitije služi portalom i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, portal prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom koristi uslugu treće strane. Portal Morski.hr također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga i proizvoda te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika usluge portal mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku usluge portala dostavlja portal ili partner omogućuje se putem kolačića koje portal, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika. Korištenjem portala, Morski.hr smatra se da su korisnici i/ili posjetitelji u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka u vezi s kolačićima i mogućnostima glede iste.