Iz mora spašen iznemogli plivač kod Zadra

Photo: kap. Alen Rukavina, LK Zadar

ZADAR – Uspješno je okončana spasilačka akcija prema iznemoglom plivaču u Zadarskom akvatoriju, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Radi se o 67-godišnjem Šveđaninu kojeg su očevici zamijetili jučer oko 19.30 sati 300 do 400 metara ispred zadarske plaže Puntamika, pa su ga uz pomoć službenika Lučke kapetanije uspješno izvukli iz mora. 

Službenici MRCC Rijeka su 25. svibnja u 19.00h zaprimili su poziv hitnosti očevica o iznemoglom plivaču na poziciji 300 do 400 metara ispred gradske plaže Puntamika, slijedom čega su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Zadar, koji su odmah isplovili u spasilačku akciju prema dojavljenoj poziciji, kamo su pristigli u 19.10h. U međuvremenu je do plivača doplovila i jedna manja privatna brodica hrvatske zastave, voditelj koje je pomogao službeniku LK Zadar pri izvlačenju plivača iz mora.

Photo: kap. Alen Rukavina, LK Zadar

Nakon što je spašen plivač, pri svijesti, bez vidljivih ozljeda ali prilično iscrpljen, prekrcan na spasilačku brodicu Zadarske kapetanije odmah je prevezen u Gradsku luku, kamo su pristali u 19.28h, kada su spašenika u daljnje medicinsko postupanje preuzeli već ranije angažirani djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je spasilačka akcija uspješno okončana.

Prema podatcima Lučke kapetanije Zadar, prikupljenim u okviru očevida, iz mora je spašen P.B.K. (rođen 1951. godine), državljanin Kraljevine Švedske.

D.G.