SABININ KOLAČ OD MANDARINA BEZ BRAŠNA: Recepti sudionika Food Revolution day-a

Photo: Sabina Barbiš

Obožavamo mandarine!!! Probajte ovaj sočni kolač od mandarina bez brašna: 
5 cijelih mandarina (350 g) stavite u lonac hladne vode, kuhajte 1 h i ohladite. Očistite im samo stabljike i koštice. Zblendajte ih s 200 g badema, 1 šalicom šećera, 5 jaja, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Pecite sat vremena na 170 stupnjeva. Topli biskvit prelijte sa sokom 1 mandarine i 1 limete s 4 žlice šećera.
Veseli nas i miris i okus ove jesenske delicije!
Photo: Boris Kačan

Food Revolution day – Svi su dobrodošli u Malinsku!

Food Revolution Day, manifestacija zdrave hrane, održat će se u subotu, 26. svibnja treći put u Malinskoj. Tog se dana u cijelom svijetu slavi pokret slavnog chefa Jamie Olivera, u svrhu promocije zdrave prehrane, zdravog življenja, lokalne proizvodnje i kupnje hrane te aplikacije istih načela u javnim ustanovama.

Za posjetitelje ovog događaja koji će se održati na prostoru ŠRU Lastavice, ponovno će kuhati zvijezde show-a Masterchef, neki treću godinu zaredom, a neki prvi puta:

Ratko Iveković, Časlav Matijević, Šime Sušić i Ante Martić. Svi oni, zbog ljubavi prema (pravoj) hrani i vjere u ciljeve ovog projekta, volonterski kuhaju maštovita besplatna jela!

Food Revolution je upravo usmjeren na djecu i njihove roditelje. Ovakvim javnim akcijama, zajednica se upoznaje s pokretom i njegovim ciljevima. Malim koracima, stvara se program edukacije roditelja i djece, kako bi znali osnovu zdrave prehrane i kako bi djeca odrasla u zdrave ljude pune energije i potencijala za učenje.

Priključite se Food Revolutionu Otok Krk:

1) kuhajući na Food Revolution Dayu (dobrodošli su i kuhari amateri)
2) šireći riječ o manifestaciji Food Revolution Day 2018
3) kao sponzor, primjerice namirnica. Pokret je u potpunosti volonterski i neprofitan te kao takav ovisi o sponzorima.
Više o pokretu možete saznati na Facebook ili  Internetskoj stranici.
D.G.