Turističke ambulante otvorene u Poreču i Rovinju, uskoro i u Puli, Umagu i Labinu

PULA – Nadamo se da ćemo zadržati standard od devet timova, usprkos činjenici da određeni broj liječnika s kojima se dogovorimo znaju otići na drugo radno mjesto, kaže dr. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja

Turističke ambulante Istarskih domova zdravlja (IDZ) u turistički značajnim središtima Istre, Poreču i Rovinju, otvorene su 1. svibnja, a u prvom tjednu lipnja otvaraju se i one u Puli i Umagu. Osim postojećih timova, koji se sastoje od liječnika i medicinske sestre, u Pulu, Umag, Poreč i Rovinj stići će još po jedan tim, dok će u labinskoj ispostavi od polovice lipnja raditi jedan liječnik i sestra. Ukupno će, dakle, u ispostavama Istarskih domova zdravlja u Istarskoj županiji biti angažirano ukupno devet timova, jednako kao proteklih godina, piše Glas Istre.

Dr. Ante Ivančić, ravnatelj IDZ-a, kaže da je devet timova standard ove ustanove, za koji se nada da će, usprkos poteškoćama, biti i ostvaren. Poznat je, naime, problem nedostatka liječnika u ovoj ustanovi kao, uostalom, i u cijeloj državi.

– Stalno ponavljamo natječaje, ljudi se jave, no u međuvremenu dobiju drugu ponudu ili specijalizaciju. Zna se dogoditi da pojedini liječnici, s kojima se uspijemo dogovoriti, na koncu odu u drugu ustanovu ili im se ponudi specijalizacija. Situacija je vrlo teška i iz godine u godinu sve teža, iako se nadamo da ćemo uspjeti popuniti planirani broj kadrova, objašnjava Ivančić.

M. Vermezović Ivanović, Glas Istre