“UVATI VITAR 2018.” – Brački biciklistički maraton

Photo: PR

SUTIVAN – Na otoku Braču je prošli vikend u potpunosti bio u predznaku “bike friendly”. U subotu 19.5., ugostio je rekreativni biciklistički maraton, prigodnog naziva “Uvati Vitar”. Treće izdanje ove utrke po mnogo čemu se razlikovalo od prethodnih. Trase sve 3 staze, Bure (75 km), Vitra (43 km) i Bonace (18 km) znatno su izmijenjene, prokopano je i nekoliko kilometara novih singlica kako bi natjecatelji doživjeli najatraktivnije dijelove otoka Brača, utrka je okrenuta rekreativcima, a osim generalnog poretka, nagrađivali su se i najbrži na 3 dodatna segmenta staze.

Photo: PR

Iako je utrka ove godine proglašena rekreativnom, ni najmanje nije obeshrabrila ni vrhunske natjecatelje da provedu vikend na Braču i nastupe na njoj. Tome su osim atraktivnih i tehnički raznolikih staza koje su i rekreativcima i profesionalcima pružale mogućnost odabira staze po njihovoj mjeri, doprinijeli i bogati startni paketi, besplatni ručak i večera za sve natjecatelje, tombola sa bogatim nagradnim fondom, te atraktivne nagrade za najbrže, čime je po riječima mnogih sudionika, utrka podignuta na jednu novu, višu razinu. Na utrci je na 3 različite dužine staza, u 4 starosne kategorije nastupilo preko 200 natjecatelja iz nekoliko zemalja, na što su TZ Sutivan, Općina Sutivan te magazin Biker kao organizatori iznimno ponosni.

Photo: PR

Kako sve ne bi ostalo samo na utrci, Sutivan je od petka do nedjelje obilovao i popratnim događanjima u kojima su mogli sudjelovati svi, od natjecatelja, do njihove pratnje i mještana. Osim prezentacija sponzora, te dječje utrke u nedjelju koja je također okupila preko 50 mališana, organizirana je i gala večera na glavnom gradskom trgu, te fešta uz zvukove benda do dugo u noć.

Photo: PR

Time je Uvati Vitar zasigurno obogatio turističku ponudu otoka Brača i prije početka turističke sezone, s obzirom da je prošli vikend u Sutivanu okupio preko 500 sudionika koji su osim utrke, imati priliku okusiti stvarni, autentični okus, miris i kolorit Dalmacije, njene kuhinje i idiličnog lokalnog života.