Foto: Facebook

ZAGREB – Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisat će u utorak, 29. svibnja s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom Ugovor o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini.

Ministarstvo poljopriverde iniciralo je izmjenu Pravilnika o postupku za ostvarivanje prava na sredstva iz naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma za izvršene radove u šumama, kojim je povećano izdvajanje za vatrogasne zajednice s 5% na 20% ukupnih sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma, odnosno na 40 milijuna kuna godišnje.

Tim sredstvima financirat će se nabava opreme i osposobljavanje pripadnika vatrogasnih postrojbi, a Program opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica priprema Hrvatska vatrogasna zajednica, izvijestili su iz Vlade.

Photo: Facebook

Za otoke i vatrogastvo 59 milijuna, a vlastite mobitele 65 milijuna kuna

Podsjetimo, Vlada je na čak 40-ak projekata na hrvatskim otocima za primjereniji život otočana raspršila ulaganja od 19 milijuna kuna.

Za primjereniji rad vatrogastva, država sad ulaže 40 milijuna kuna.

Za primjereniji rad dužnosnika, Središnji državni ured za nabavu odriješio je kesu i potrošio 65 milijuna kuna na 10.800 mobitela s pripadajućim tarifama za članove Vlade, Ured predsjednice, središnje državne urede i niz drugih javnih institucija.