Jedrilica koja je potonula kod Žirja u skradinskoj marini je čekala je novog vlasnika

Photo: mariayacht.eu

Istraga u slučaju jedrilice koja je prije dva dana potonula kod otoka Žirja još uvijek je u tijeku, a pokušavaju se utvrditisve okolnosti kao što su je li u trenutku havarije na jedrilici bilo posade i što je uzrok potonuća.

Kako su priopćili iz Ministarstva mora, službenici Lučke kapetanije Šibenik u suradnji sa policijskim službenicima, prema za sada dostupnim podatcima, pretpostavljaju da se na poziciji potonuća nalazi jedrilica imena ‘Maria’, dužine 12,25 metara,  zastave Republike Češke. Budući da se uz očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi i policijska istraga, daljnje informiracije u ovom slučaju biti će dostupne po okončanju službenih postupanja, piše ŠibenikIn.

Na poziciji potonuća nije uočeno onečišćenje mora.

Maria ima i svoju web stranicu na kojoj je vlasnik prodaje, a cijena nije poznata Ova crvena ljepotica idealna je za krstarenje, ali to neće biti moguće tako skoro. Piše da je u skradinskoj marini čekala novog vlasnika, a od tamo je išla samo na testna putovanja pa možemo pretpostaviti da je to razlog što se nalazila kod Žirja.

Kod Žirja potonula jedrilica bez posade